Roosendaal Danst!; dansfestival

Danswedstrijd bij Roosendaal Danst!

Het festival Roosendaal Danst! sluit op zondag 27 september 2015 af met een regionale danswedstrijd. Elke danser of danseres uit West-Brabant mag zich op geven en maakt zo kans op vijftienhonderd euro.

De wedstrijd is een initiatief van Stichting Roosendaal Danst! en De Kring Educatie om de regionale amateurdans goed te benadrukken. Met het prijzengeld creëert de winnaar onder leiding van een professional een nieuwe danspresentatie. Het resultaat staat in de schijnwerpers tijdens Roosendaal Danst! in 2016.

Voor alle West-Brabantse dansers

Iedere danser uit West-Brabant mag meedoen. Het maakt niet uit of er als solo, duo of groep wordt meegedaan en tevens is er geen lijftijdsgrens opgesteld. Bovendien is meedoen gratis. Deelnemers van Roosendaal Danst! die niet in de regio wonen kunnen toch meedoen aan de wedstrijd. De dansact mag niet langer dan 8 minuten zijn en het is mogelijk om een eigen decor mee te nemen. De dansers zijn zelf verantwoordelijk voor de muziek die ze mee moeten nemen op een USB-stick.

Nishant Bhola jureert

Voor 12 september kunnen de deelnemende dansers zich hier inschrijven. De voorrondes zullen plaats vinden op zondag 27 september in de grote zaal van de Kring. De aanvangstijd is nog niet bekend. De jury, onder leiding van Nishant Bhola, maakt de finalisten om 18:00 bekend. Nishant Bhola is momenteel dansdocent op de Fontys Dansacademie en choreograaf voor verschillende dansopleidingen in Nederland. Daarna zal aansluitend de finale plaats vinden. Toeschouwers kunnen komen kijken, de voorrondes en de finale zijn beide gratis.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Roosendaal Danst!