Dansvoorstellingen rond de kerst

 Rahi Rezvani voor NDT.Kerst staat alweer bijna voor de deur en er is op het gebied van dans gelukkig meer dan genoeg te zien. Om je een beetje wegwijs te maken in het aanbod tussen kerst en oud en nieuw, hebben wij een selectie gemaakt van de beste dansvoorstellingen. Veel plezier!

  • Cinderella van het Nationale Ballet. Deze balletvoorstelling ging vorige week in wereldpremière en vertelt het verhaal van Assepoester met gebruik van spetterende kostuums en decor, videoprojecties, ijzersterke dans en mooie muziek. De choreografie is gemaakt door Christopher Weeldon en dus niet oubollig of langdradig. Bekijk hier de website van het Nationale Ballet.
  • Programma 3 van het Nederlands Dans Theater. Als opvolger van Programma 1 en 2, toont het Nederlands Dans Theater in deze nieuwe voorstelling naast haar veelzijdigheid en overtuigingskracht ook haar komische en theatrale kant. Bij Programma 3 staat het werk van de beroemde choreografen Sol León en Paul Lightfoot centraal. Voor meer informatie bekijk hier de website. Leuk weetje: de voorstelling van 20 december wordt ook live uitgezonden in Pathé bioscopen in binnen- en buitenland.
  • This is ISH en ISHtanbul van cross-over dansgezelschap ISH. ISH staat bekend om het combineren van verschillende dansstijlen zoals hiphop en moderne dans met free running, vechtkunst en acrobatiek. In This is ISH gaat het gezelschap op een swingende manier op zoek naar het einde van de wereld. ISHtanbul gaat over eenzaamheid en het wantrouwen van anderen. Dat belooft wat. Voor meer informatie bekijk hier de website.
  • Zonnekoningen van het Internationaal Danstheater. Het Internationaal Danstheater staat bekend om het mengen van verschillende culturen en danstradities. Zonnekoningen gaat over de rituelen aan het hof van Lodewijk de 14e en de Ashantehene uit Ghana, een bijzondere combinatie. Voor de speellijst, kijk hier op de website.
  • Kerstgala van Introdans. Het Arnhemse dansgezelschap Introdans pakt voor de feestdagen uit met een speciaal programma tijdens het Kerstgala in de Schouwburg Arnhem. Zowel Introdans als het Introdans Ensemble voor de jeugd is hierbij te zien in een combinatieprogramma met onder andere Por Vos Muero van Nacho Duato en Polish Pieces van Hans van Manen. Voor meer informatie, bekijk hier de website.
  • De Notenkraker van De Dutch Don’t Dance Division. De kerstproducties van De Dutch Don’t Dance Division zijn al jaren een begrip in Den Haag en omstreken. Ook dit jaar zijn zowel professionele als amateurdansers van alle leeftijden op het podium te zien in deze grootse balletklassieker. Artistiek leiders Thom Stuart en Rinus Sprong presenteren met ruim zeventig dansers, tweehonderdtwintig kostuums, videoprojecties en een ruim decor een reeks bijzondere voorstellingen. Voor meer informatie en kaarten bekijk hier de website.

Beeld: Rahi Rezvani voor Nederlands Dans Theater.