Dansvoorstellingen op de Uitmarkt

UitmarktDe maand augustus is weer aangebroken. Dat betekent dat de Uitmarkt weer voor de deur staat. De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen. Met een vol, gratis programma waarin zowel podiumkunsten aan bod komen als andere kunstdisciplines trekt de Uitmarkt zo rond de 500.000 bezoekers met 2.000 artiesten en bijna 30 podia.

Dansprogramma

De dansvoorstellingen vinden plaats op de zaterdag en zondag. Het dansprogramma van de Uitmarkt is divers. Gezelschappen als Conny Janssen danst, Scapino Ballet en Dox zullen op de Uitmarkt staan en ook zullen er solisten van het Nationaal Ballet te bewonderen zijn in Homebody, een voorstelling van ODD continent waarin een combinatie van toneel, opera, muziek en dans te zien is. Colin Benders (Kyteman) heeft speciaal voor deze voorstelling een muziekstuk gecomponeerd. Ook Introdans zal met ‘Polish Pieces’ van Hans van Manen een voorstelling neerzetten.

Dit is enkel een greep uit het diverse programma van de Uitmarkt die in zijn geheel te vinden is op de website van de Uitmarkt.

Datum: 29 t/m 31 augustus                                                                                                       Locatie: verschillende locaties rondom leidseplein en museumplein Amsterdam