Dansvoorstellingen Introdans naar Zuid-Afrika en Verenigde Staten

Fragment uit Sinfonia India van  Nacho Duato. Beeld door Hans Gerritsen.In september 2013 reist Introdans met haar dansvoorstellingen naar Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika. Het betreft de voorstelling SUPERSTARS en een workshop van Introdans Interactie in Afrika en twee voorstellingen tijdens het festival Fall for Dance in de VS. Het gezelschap is voor de zesde keer in Zuid-Afrika te zien en voor de vierde maal in de VS.

Tournee Zuid-Afrika

Met de voorstelling SUPERSTARS presenteert Introdans werken van internationaal gelauwerde choreografen in Zuid-Afrika. Artistiek directeur Roel Voorintholt selecteerde vijf choreografieën voor dit tourneeprogramma: het kleurrijke Polish Pieces van Hans van Manen, Pas de Danse van Mats Ek, Evening Songs van Jirí Kylián, Anaphase van Ohad Naharin en Sinfonía India van Nacho Duato. Op 5 en 6 september toont Introdans SUPERSTARS tijdens het Jomba Festival in Durban en van 10 tot en met 14 september is de voorstelling te zien in Baxter Theatre in Kaapstad.

Workshop Flatfoot Training Company

Ook Introdans Interactie reist mee: Adriaan Luteijn geeft in Durban een workshop bij de Flatfoot Training Company. Met dit gezelschap van Lliane Loots werkte de gespecialiseerde educatieafdeling van Introdans al vaker samen. Daarnaast geeft Iris Reyes, repetitor van Introdans, een training en workshop aan de dansers van Cape Town City Ballet in Kaapstad.

Fall for Dance Festival in New York

Dat Introdans Sinfonía India van Nacho Duato op het repertoire heeft staan, was reden voor het prestigieuze festival Fall for Dance om het gezelschap uit te nodigen voor twee voorstellingen in het New York City Center. Het festival is het mekka van de dans en wordt gehouden in een gerenommeerd theater: de bezoekers zijn er zo trouw, dat de organisatie verwacht dat alle 2.753 stoelen per avond uitverkocht zullen raken.

Ook thuisblijvers leven mee

Publiek, familie en vrienden kunnen meegenieten van de reiservaringen: de dansers houden een weblog bij op de website van Introdans en doen verslag van de internationale tournees.