Dansvoorstelling Sideways Rain naar ’s-Hertogenbosch

De dansvoorstelling Sideways Rain komt naar Nederland.Sideways Rain van Guilherme Botelho’s Compagnie Alias was de openingsact van het Springdance festival 2011. De voorstelling komt nu naar zes steden in Nederland, waaronder het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch op dinsdag 29 januari.

De dansvoorstelling Sideways Rain verbaasde iedereen tijdens het Springdance festival in 2011. Het was een bijna hypnotiserende stroom van beweging dat in verhaalvorm thema’s als evolutie, leven en dood aan de man bracht. De choreografie naar de hand van de Braziliaanse Guilherme Botelho liet de vijftien dansers ruim zeventig minuten bewegen op het podium, wat resulteerde in een ’prachtige voorstelling‘, aldus het NRC Handelsblad.

Botelho is een groot fan van Charles Darwin en een fervent hardloper, twee voorkeuren die hij verwerkt heeft in Sideways Rain. “Als je rent, kom je langs allerlei dingen die je niet kent; mensen, bomen, gebouwen. En opeens is er iets wat onbewust je aandacht trekt, je misschien zelfs doet stoppen,” aldus de artistiek leider.

Sideways Rain is dit seizoen te zien in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie op de website van Theater aan de Parade. Bekijk ook een trailer van de danvoorstelling.

Beeld: Jean-Yves Genoud