Dansvoorstelling People in a Field 25 oktober in première

People in a Field - Simon TanguyIn oktober kun je Simon Tanguy’s nieuwe choreografie People in a Field te zien. Het choreografische werk van Simon Tanguy staat bekend voor zijn fysiek, humor en muzikaliteit. Hij verkent de status en intensiteit van abrupte veranderingen in beweging en muziek en werkt momenteel met het idee van het ‘lichaam als radio’, een lichaam dat tussen verschillende frequenties en muziekstijlen schakelt. 

People in a Field

People in a Field is een kwintet, een mozaïsche choreografie in vier delen. De titel roept verschillende beelden op; werkers op het land, kinderen op een speelplaats, wetenschappelijk onderzoek in een laboratorium, militair ingrijpen aan het front; een handvol mensen die in een onbepaalde ruimte geworpen zijn, of fundamenteler; een meervoudig zijn in een gedeelde ruimte. En hoewel individuele verlangens zich soms naar de voorgrond dringen, bepaald dit inderdaad het gedrag van de dansers; ze bewegen, transformeren, manipuleren en spreken als een groep.

Het kwintet is het laatste deel van een lange onderzoeksperiode, die Tanguy in 2011 met de solo Japan begon en voortgezet werd met Gerro, Minos & Him.

 

Simon Tanguy

Simon Tanguy (FR) is danser en choreograaf. Hij behaalde een filosofie diploma in Rennes op zijn 21e en stapte over naar de Samovar School in Parijs, waar hij trainingen volgde in o.a. clownerie, burlesk en cabaret. Vervolgens doorliep hij de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam waar hij in 2011 als choreograaf afstudeerde. Met zijn solo Japan won hij de IT’s choreografie prijs 2011 en speelde hij op diverse Europese podia.

Meer informatie over People in a Field.
Meer over Simon Tanguy.

Data:
wo 22 t/m za 25 okt / 20:30
zo 26 okt / 16:00