Dansvoorstelling Love-ism van choreograaf Mor Shani

Bezoek Love-ism op 6, 7 of 8 december in de Rotterdamse Schouwburg.Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december 2013 presenteert choreograaf Mor Shani in samenwerking met videokunstenaar Paul Sixta de dansvoorstelling Love-ism in de Krijn Boon Studio in de Rotterdamse Schouwburg.

Love-ism is een lange termijn studie geïnspireerd op het boek The Art of loving van Erich Fromm. Choreograaf Mor Shani neemt de intimiteit onder de loep en stelt daarbij vraagtekens bij het acceptabele, het sublieme en het verwerpelijke. Ook onderzoekt hij wat de ene vorm van liefde van de ander onderscheidt.

Shani werkt met professionals aan een serie duetten in verschillende constellaties. Parallel aan dit proces organiseert hij open workshops om een dialoog en interactie te creëren met amateurs (kinderen en volwassenen). Materiaal, ontmoetingen en interviews uit deze workshops wordt geïntegreerd in het uiteindelijke werk. Paul Sixta legt het gehele proces vast op film.

Dansvoorstelling Love-ism

Love-ism wordt gepresenteerd als volledig event in de Rotterdamse Schouwburg. De kijker gaat tijdens de voorstelling op blind date en krijgt een reeks aan (kijk)ervaringen door de samensmelting van duetten, film en ontmoetingen.

Kaartjes voor de voorstelling zijn te bestellen via de website van de Rotterdamse Schouwburg.

Mor Shani (Israël, 1985) studeerde in 2009 af aan de ArtEZ Dansacademie. Sinds 2010 werkt Shani als huischoreograaf bij Dansateliers. Producties die hij tot nog toe maakte bij Dansateliers: Flatland, Gravity and Grace en Caliber (i.s.m. met Conny Janssen Danst).

Love-ism is een productie van Dansateliers in samenwerking met ICKamsterdam, in coproductie met Frascati Producties, SKVR Rotterdam en Act Your Age.