Dansvoorstelling Kreutzer in Den Haag

Kreutzer is te zien van 14 tot en met 24 maart.Van 14 tot en met 24 maart 2013 presenteert het Haagse dansgezelschap De Dutch Don't Dance Division in samenwerking met Festival Classique en Pulchri Studio de voorstelling Kreutzer. Thom Stuart heeft zich voor de choreografie van dit nieuwe stuk laten inspireren door vier uiteenlopende werken over De Kreutzersonate. Zo komt de muziek van de gelijknamige composities van Ludwig von Beethoven en Léoš Janáček en heeft hij overige ideeën onder andere uit de novelle van Tolstoj en het boek Kreutzersonate gehaald.

Kreutzer wordt gedanst door vijf danstalenten van De Dutch Junior Dance Division (Youri Jongenelen, Marin Ino, Barbara D'Angostino, Michael Haefliger en Rutkay Özpinar). Zij zijn voor twee jaar verbonden aan dit ontwikkelingstraject waarin jonge dansers begeleid worden op het gebied van danserschap en cultureel ondernemerschap. De muziek wordt live gespeeld door het Aristo Kwartet en pianist Erwin Weerstra.

In eerdere werken van Stuart werd het publiek al ontroerd en verrast door de manier waarop de choreograaf gevoelens van liefde, jaloezie en wraak moeiteloos om wist te zetten in beweging en dans. Ook in Kreutzer zal het publiek worden meegenomen op een reis van een schijnbaar onvoorwaardelijke liefde tot de genadeloze ondergang daarvan.

Bestel kaartjes op de website van Festival Classique of kijk voor meer informatie op de website van DDDD.

Beeld door Studio Oostrum