Dansvoorstelling Eerste Keer

Studio Matusiak. Foto door Eddy WentingVrijdag 11 oktober is de première van Eerste Keer van Danstheater AYA in de Krakeling in Amsterdam. In deze dansvoorstelling worden alle mijlpalen tussen het twaalfde en achttiende levensjaar getoond op een humoristische wijze. De voorstelling wordt meerdere keren getoond in september, oktober en november 2013. Ook is de voorstelling in 2014 te bewonderen.

Danstheater AYA

Het is voor Danstheater AYA niet nieuw om een voorstelling te maken over de problemen en leefwijze van jongeren. Door het succes van de voorstelling Bronstijd in 1996 besloot Danstheater AYA zich te richten op de belevingswereld van jongeren. Hierbij hoort vooral de culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk en populariteit. Deze problemen worden gecombineerd met verschillende muziek- en dansvormen om er een morderne dansvoorstelling van te maken. De voorstellingen worden getoond in theaters, op scholen en op verschillende locaties over de hele wereld.

Eerste Keer

In de dansvoorstelling Eerste Keer zijn verscheidene mijlpalen te zien van jongeren, zoals de eerste zoen, de eerste verliefdheid en de eerste keer spijbelen van school. Deze mijlpalen spelen zich vaak af in de levensjaren tussen twaalf en achttien jaar. De voorstelling van choreograaf Wies Bloemen is verdeeld in twee delen. In het eerste deel wordt er een ontmoeting weergeven tussen twee groepen die elk hun ervaringen delen. In het tweede deel beelden acht dansers de ervaringen van de eerste verliefdheid uit.

De voorstelling is op meerdere speeldata en meerdere locaties te bewonderen. Meer informatie hierover is te vinden op de website.