Dansvoorstelling AMOR van choreografe Cora Bos-Kroese

Dansvoorstelling AMOR van choreografe Cora Bos-Kroese.Met AMOR neemt Cora Bos-Kroese je mee op reis langs de verschillende stadia van de liefde. De voorstelling speelt in kerken waarin dans, theater, liederen gezongen door Kamerkoor Kwintessens en de gedichten van Ilja Leonard Pfeijffer het moment van bezinning versterken.

Cora Bos-Kroese: “AMOR is een project waarbij ik verhalen wil vertellen over verschillende soorten liefde: de gekte en frivoliteit van de eerste liefde, de breekbaarheid, de onmogelijke liefde, het verlies van een geliefde. Kortom alle licht- en schaduwkanten van dit grootse thema op eigen wijze. Maar ook en misschien wel vooral de allesomvattende liefde voor het leven.”

Cora Bos-Kroese

Cora volgde haar opleiding aan The Royal Ballet School in London en  het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Cora danste jarenlang bij het Nederlands Dans Theater en werkte met grote namen als Jiří Kylián, Hans van Manen en William Forsythe.

Met haar stichting C-scope zoekt Cora manieren om kunst te laten groeien en een enerverende kracht in onze samenleving te laten zijn en blijven. Zij werkte o.a. samen met Dogtroep en het Holland Dance Festival.

Speellijst

  vr 15 (première) & za 16 november 20:30 Den Haag Nieuwe Kerk
  vr 22 & za 23 november 20:30 Utrecht Geertekerk
  vr 29 & za 30 november 20:30 Rotterdam Oude of Pelgrimvaderskerk
  za 14 december 16:30 & 20:30 Amsterdam Singelkerk

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van dansvoorstelling AMOR.