Dansvoorsteling van Jeugd Dans Opleiding Fryslân

Dansvoorstelling De rode loper van Jeugd Dans Opleiding FryslânDe rode loper gaat uit voor een film- en dansvoorstelling op vrijdag 27 juni en zaterdag 28 juni in Stadsschouwburg de Harmonie, met in de hoofdrol de 65 danseressen van de Jeugd Dans Opleiding Fryslân.

De Rode Loper is een voorstelling gebaseerd op de films: James Bond, West Side Story, Harry Potter, Finding Nemo, Caged, Slum Dog Millionaire, Saterday Night Fever, Lola Rennt en Rabbit Proof Fence. Deze films bieden eindeloos veel inspiratie voor de choreografen en danseressen. Thema’s zoals liefde, magie, broederschap, verleiding, geweld en verlies zijn verweven in de choreografieën en komen tot uitdrukking in een breed palet aan verhalen.

Verhalen die gaan over ontvoerde Aboriginal kinderen, vetes tussen bendeleden, de magie van tovenaars, spionage en achtervolgingen en de strijd van gevangen vrouwen. En natuurlijk geen dans zonder de mooie muziek die deze films met zich meebrengen: experimentele muziek, pop, klassiek, jazz, disco en niet te vergeten de muziek van Leonard Bernstein en de formatie Balmorhea.

Jeugd Dans Opleiding Fryslân vraagt het publiek mee te doen door te schitteren op de rode loper. Dress code: glitter & glamour.

Informatie over de kaartverkoop is te vinden via de website van Jeugd Dans Opleiding Fryslân.