Tilburg in motion

Dansstudenten Fontys organiseren dansfestival in Tilburg: ''Het is een evenement voor iedereen''

Met  een frisse blik en bomvol energie, is een groep dansstudenten van Fontys hard aan het werk aan het nieuwe dansfestival Tilburg in Motion. Het festival staat in het teken van de kracht van samenkomen, ruimte maken voor ieders unieke ideeën en het vieren van authenticiteit. Met het organiseren van dit evenement, streeft de groep naar het samenbrengen van de mensen binnen en buiten Tilburg door middel van dans, beweging en kunst. Het uitgangspunt? Dans is voor iedereen.

Iedereen welkom

Het festival is open voor wie ook maar nieuwsgierig is naar dans, ongeacht achtergrond en ervaring. Om geen onderscheid te maken in financiële capaciteit, is het gehele festival gratis toegankelijk. 

Waar je ook naar op zoek bent, of je bekend bent met dans of niet; het is er. Er zullen elke dag workshops worden gegeven in verschillende dansstijlen, waar alle niveaus en leeftijden welkom zijn. 

Ga voor meer informatie naar de website.

Tilburg in motion

Voorstellingen van verschillende makers

Verder vinden er veel voorstellingen plaats  gedurende de eerste twee dagen, zowel gedurende de dag als in de avond. Alle voorstellingen zijn gemaakt door verschillende makers die samenkomen in Tilburg, een dansstad waar de organisatoren maar wat trots op zijn. De eerste dag staat ook in het teken van een battle voor alle stijlen. Hierbij geldt weer: ervaring, leeftijd en achtergrond doen er niet toe; wat ertoe doet is hoe je met elkaar kunt verbinden door dans en beweging. Het doel is niet om tegen elkaar te strijden, maar om met elkaar samen te werken.

Omdat dans vele vormen kan hebben, en Tilburg in Motion ervoor strijdt te laten zien dat dans dichterbij ligt dan men misschien denkt, organiseren we op de tweede avond een club night, met muziek die ons tot bewegen aanzet, voorzien door DJ’s die het nachtleven in Tilburg doen opbloeien. 

Toekomst van dans in Tilburg

Als afsluiting op de laatste dag, wordt een paneldiscussie gehouden over de toekomst van dans in Tilburg, met de prominente figuren die het dans-landschap vormgeven, maar ook met de dansers die de toekomst ervan vormen. Hèt gesprek om zowel inspiratie op te doen, als al je vragen te stellen en uiteindelijk meer begrip voor elkaar te creëren. ''De toekomst maken we samen,'' benadrukken de organisatoren.

Tilburg in motion

 

Meer inspiratie