Danspunt zoekt amateurdansers- en danseressen voor ‘Vámonos!’

Danspunt zoekt amateurdansers- en danseressen voor ‘Vámonos!’ Het interdisciplinaire project ‘Vámonos!’ wordt georganiseerd door Danspunt in samenwerking met drie andere amateurorganisaties. Gedurende het project werken creatievelingen uit de disciplines dans, muziek, theater en beeldende kunst met elkaar samen om voorstellingen te creëren. Danspunt (België) is nog op zoek naar amateurdansers- en danseressen met danservaring.

In de eerste fase van het traject werk je enkel samen met andere dansers. Deze fase bestaat uit twee dagen in maart met workshops van choreografen Katja Pire en Thomas Devens. In de workshops koppelen de choreografen dans aan theater, beeldende kunst en muziek en wordt onderzocht hoe deze kunstvormen in dans geïntegreerd kunnen worden.

Vervolgens zijn er in mei twee werkweekenden georganiseerd waar je kennis maakt met de acteurs, musici en beeldend kunstenaars. Na de werkweekenden wordt er gestart met de voorbereidingen en repetities van de interdisciplinaire voorstellingen. Dit gebeurt in de vorm van kleine groepen. Eén groepje krijgt zelfs de kans om naar Cuba te gaan om daar te werken met lokale amateurkunstenaars. In november worden alle voorstellingen ten slotte samengebracht in een festival in Gent.

Deelname aan de workshops en het traject is gratis. De exacte data en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website.