Roosendaal Danst ©Noortje van Gestel

Dansprijs voor dansers met ambitie op festival Roosendaal Danst!

Kun je dansen, droom je van een groot podium en wil je een geldbedrag van vijftienhonderd euro winnen? Doe dan mee aan de dansprijs van het festival Roosendaal Danst! Als slotstuk van het driedaagse festival (23 tot en met 25 september) wordt er op zondag 25 september in de Kring in Roosendaal een danswedstrijd gehouden.

Stichting Roosendaal Danst! en CultuurCompaan

De danswedstrijd is niet alleen een initiatief van Roosendaal Danst! maar ook van CultuurCompaan. CultuurCompaan is ook degene die de vijftienduizend euro beschikbaar stelt voor de winnaar. Met dit geld maakt de winnaar onder leiding van een professional een nieuwe choreografie. Deze choreografie staat vervolgens in de schijnwerpers tijdens Roosendaal Danst! in 2017.

Wie kunnen er meedoen?

Dansers in alle stijlen en van alle leeftijden zijn welkom, als solist, duo of als grotere groep. De maximale lengte van de dansact is acht minuten. Decors zijn toegestaan als de opbouw niet langer dan vijf minuten duurt. De dansers nemen zelf hun muziek op een USB-stick mee. Deelname aan de wedstrijd is gratis.

Voorrondes en finale

De voorrondes zijn op zondagmiddag 25 september in de grote zaal van De Kring. Een deskundige jury onder leiding van Nishant Bhola (World of Dance) maakt om 18.00 uur de finalisten bekend. Aansluitend vindt de finale plaats. Zowel de voorrondes als de finale zijn gratis te bezoeken.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vóór 1 september aanmelden via het inschrijfformulier op de website via www.roosendaaldanst.nl/danswedstrijd.