Dansoptredens tijdens Festival Openluchthotel 2014

Sastisch Dance CompanyOp 7 juni, tijdens Signatures Cultuurweken Leiden, wordt het hart van Leiden omgetoverd tot het grootste openluchthotel ter wereld. Dit jaar op het terrein van Rijksmuseum Volkenkunde. Het Openluchthotel is een festival met een cultureel en hoogwaardig avondprogramma met muziek, dans en beeld, gevolgd door een overnachting in de openluchtkamers en een gezamenlijk ontbijt.

Dans

Dans is altijd een belangrijk onderdeel in het avondprogramma van het openluchthotel. Dit keer zijn er twee dansgroepen uitgenodigd. Zo doet de Indiase groep Sastish Dance Company met zes dansers onder andere de openingsdans. Deze groep is gespecialiseerd in de klassieke Indiase dans 'bharatanatyam' en combineert dit met hedendaagse dans.

Daarnaast geeft de Tilburgse groep Vloeistof een performance. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van performances waarin de ervaring van het publiek een essentiële rol speelt. De toeschouwer observeert niet vanaf de zijlijn, maar is actief onderdeel van een totaalervaring.

Fields of Wonder en het Openluchthotel

Het Openluchthotel is een project van Fields of Wonder, platform voor theater en cultuur. Per jaar reist het Openluchthotel langs drie of vier verschillende steden. Hiermee verandert de stad voor één nacht in het grootste openluchthotel ter wereld.

Gasten kunnen na het culturele avondprogramma dat voor iedereen toegankelijk is, onder de blote hemel overnachten in door kunstenaars ontworpen buitenkamers. Gemiddeld slapen er 80 mensen per keer op bijzondere buitenlocaties zoals binnentuinen bij musea, op balkons en in tuinen van particulieren.

Het OpenluchtHotel 2014:
7 juni - Leiden
23 augustus - Haarlem
13 september - Tilburg