Dansschool IJsselstein

Dansinstituut Jos Dolstra viert jubileumjaar!

Het jaar 2015 luidt Dansinstituut Jos Dolstra uit IJsselstein op feestelijke wijze in. Sinds 3 januari vormen zij al 35 jaar het danshart van IJsselstein en omstreken! Een hoogtepunt op dit jubileumfeest vormt de uitslag van de NBOB accreditatie commissie (Nederlandse Brancheorganisatie van Balletscholen). De dansschool is per 1 januari erkend als ster balletschool!

Ereplaats

Dansinstituut Jos Dolstra heeft deze ereplaats in het register verkregen door de kwaliteit van de lessen, docenten, locatie, eigen visie en invulling als leerbedrijf.  Een prachtige bekroning op de jarenlange bevlogenheid van drie dansgeneraties (oma Nelly, moeder Jos en dochter Dominique) die met enthousiaste de dansschool runnen.

Jubileum vieren

Om het jubileum te vieren worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zullen er op 25 januari speciale workshops worden georganiseerd van gastdocenten (SYTYCD dansers) Juvat Westendorp (Hiphop) en Uri Eugenio (Modern Jazz). Inschrijven via www.josdolstra.nl.

Samenwerking Nationaal Ballet

Als klap op de vuurpijl gaat het Nationaal Ballet omwille van het jubileum een uniek ‘Zwanenmeer’ project met Dansinstituut Jos Dolstra aan. Zestig leerlingen van de klassieke afdeling krijgen de unieke kans om een choreografie van het Zwanenmeer aangeleerd te krijgen van Jane Lord, voormalig 1e soliste van het Nationaal Ballet. Na zeven repetities zal de choreografie op 8 maart worden opgevoerd in de Amsterdamse Stopera, in het decor van het Zwanenmeer. Dansinstituut Jos Dolstra is de enige Nederlandse dansschool met wie het Nationaal Ballet een dergelijke samenwerking aan gaat!