Dansgroep Amsterdam stopt, Krisztina de Châtel gaat door

Dansgroep Amsterdam stopt. Dansgroep Amsterdam, het stadsgezelschap van Amsterdam, ziet na het negatieve advies van de Amsterdamse Kunstraad en het Fonds Podiumkunsten geen kans meer om voort te bestaan. Dit seizoen zijn nog enkele voorstellingen van Dansgroep Amsterdam te zien.

Van 21 september t/m 18 december 2012 toert Domestica van Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek door Nederland. TRIP en masse van White Horse Collective, geproduceerd door Dansgroep Amsterdam, is te zien van 30 november t/m 14 december 2012. Deze voorstelling won vorig jaar de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie. Als laatste productie zal 1 februari 2013 The new factory in première gaan, een co-productie met Dansmakers.

Krisztina de Châtel zal zelfstandig artistieke projecten blijven realiseren in haar nieuwe stichting: Châtel Sur Place. Daarnaast heeft ze de Stichting Imperium in het leven geroepen met als belangrijkste doelen: het beheer van het cultureel erfgoed van de Châtel en het financieel steunen van jonge, eigenzinnige dansers en dansmakers. De Châtel was tot 2008 artistiek leider van Dansgroep Krisztina de Châtel, tot dit gezelschap ophield te bestaan. Met Itzik Galili startte ze op 1 januari 2009 Dansgroep Amsterdam.