Dansgroep Amsterdam brengt het nieuwe seizoen 4 producties

TRIP en masseKomend seizoen zal Dansgroep Amsterdam vier producties presenteren: Föld, Domestica, Trip en masse en The New Factory. Dansgroep Amsterdam is het Amsterdamse stadsgezelschap voor moderne dans.

Föld is Hongaars voor aarde en gaat over zes dansers die een heuse uitputtingsslag leveren. Het decor van de voorstelling bestaat namelijk uit een ronde, aarden wal die door de vastbesloten dansers omgeploegd zal worden. Föld is een klassieker van choreografe Krisztina de Châtel.

Domestica is een stuk gemaakt door choreografen Krisztina de Châtel en Ann van den Broek. De twee hebben een sterke professionele en persoonlijke band en deze choreografie is gedreven door hun gedeelde herinneringen en creativiteit.

TRIP en masse is een choreografie van de jonge dansmakers Chris Leuenberger, Lea Martini en Julia Jadkowski en gaat over fanatisme, massa en hysterie. De productie won in 2011 de Zwaan voor ‘de meest indrukwekkende dansproductie’.

The New Factory bestaat uit de twee voorstellingen: AsGone van Guilherme Miotto en Back in the Box van Michael Schumacher. Beide in samenwerking met kunstenaar Peter Missotten.

Kijk voor de volledige speellijst op www.dansgroepamsterdam.nl