Dansgezelschap Meekers wordt Maas

MeekersVoor dansgezelschap Meekers staat een uitdagend nieuw seizoen voor de deur. Het Fonds voor de Podiumkunsten heeft een positief advies aan dit gezelschap uitgebracht en de daarbij behorende financiële bijdrage toegekend. Vanaf januari 2013 presenteren zij zich, in samenwerking met theatergroep Siberia en theatergroep Max, als Maas. Het nieuwe gezelschap maakt theater en dans voor een jong publiek en is onder de artistieke leiding van Moniek Merkx.  Op zondagochtend 16 september zijn Meekers, Max en Siberia samen te zien in de Rotterdamse Schouwburg met een kinderprogramma.

Op 2 september is Meekers te zien op de UITmarkt van Den Haag in Theater aan het Spui met de nieuwe kleutervoorstelling Helaas Pindakaas van choreograaf Jaakko Toivonen. Een voorstelling over dromen achterna gaan en ze proberen uit te laten komen. Lukt dat niet meteen? Helaas Pindakaas! Schouders ophalen en nog een keer proberen.

Van 5 tot 14 september vindt in Villa Zebra in Rotterdam het educatieve project rondom de voorstelling KING van choreograaf Duda Paiva plaats. KING gaat over de Griekse koning Erysichthon die iets doms doet en gestraft wordt met een onstilbare honger. Na de voorstelling bespreken de kinderen, onder begeleiding van de workshopleiders wat zij gezien hebben. Wat zal leiden tot een filosofisch gesprek over honger.

Kijk voor meer informatie op www.meekers.nl