Dansgezelschap LeineRoebana op tournee met Smell of Bliss

In het nieuwe theaterseizoen 2014/2015 gaat Smell of Bliss met stervioliste Liza Ferschtman op tour door Nederland. Danser Uri Eugenio is voor zijn rol in Smell of Bliss genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2014’.

Smell of Bliss

Smell of Bliss gaat in het najaar op tournee van 1 oktober t/m 5 november 2014. Voor Smell of Bliss vroeg LeineRoebana de Indonesische componist Iwan Gunawan een speciale compositie voor Liza Ferschtman te maken. Naast deze compositie speelt Ferschtman ijkpunten uit de westerse canon voor viool. Liza Ferschtman is één van de meest gevraagde violisten van Nederland. In Smell of Bliss smelten de choreografie van LeineRoebana en het geluid van Liza Ferschtman samen.

Op 3 oktober speelt Smell of Bliss op de Nederlandse Dansdagen.

Nominatie Zwaan Uri Eugenio 

Voor zijn rol in Smell of Bliss is danser Uri Eugenio genomineerd voor de Zwaan ‘Meest
indrukwekkende dansprestatie 2014’. De Zwanen worden ook wel de Oscars van de Nederlandse dans genoemd en hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren. De Zwanen worden uitgereikt tijdens de live NTR uitzending van de Nederlandse Dansdagen op zondag 5 oktober in Maastricht.