Dansgezelschap L-E-V komt naar Nederland met House

Dansgezelschap L-E-V komt naar Nederland met House

Van 27 maart tot en met 10 april komt het Israëlische dansgezelschap ‘L-E-V’ met de internationale danshit House naar Nederland. De voorstelling is in slechts vier Nederlandse theaters, Parkstad Limburg Theaters, Schouwburg Arnhem, Theater aan de Parade en Stadsschouwburg Groningen, te zien.

Dansvoorstelling House

De New York Times beschreef House als “een Jeroen Bosch-schilderij van een buitenaardse rave”. De ‘rave’ wordt gecreëerd door een groot aantal dansers in glimmende pakken. Ze bewegen dicht op elkaar gepakt over het toneel, als een roedel aliens. Een enkel wezen heeft de moed om zich los te maken uit de groep en uit te barsten in een korte solo. Nu en dan vormen zich stelletjes – waarbij de vraag blijft, ook voor henzelf, wat deze koele ruimtekikkers verbindt. Zij zijn zoekende, verdwaald in een vreemde wereld.

Dansgezelschap L-E-V

House is een choreografie van Sharon Eyal en Gai Behar. Samen hebben zij in 2013 het dansgezelschap L-E-V opgericht, dat ‘hart’ betekent in het Hebreeuws. De twee choreografen staan bekend om hun mysterieuze voorstellingen en hallucinerende bezweringsdansen, waarmee zij de hele wereld over gaan. "De dans draait om krachten diep binnenin elk individu. Ik ben vooral op zoek naar nuances en details. Ik wil onder de huid van de dansers kruipen. Als een chirurg.",  aldus Sharon Eyal.

Voor de speellijst klik hier.

Meer inspiratie