Dansgame Bounden voor smartphones vandaag verschenen

Game Oven BoundenHet Nationale Ballet en game-ontwikkelaar Game Oven ontwikkelen samen Bounden, de allereerste dansgame voor smartphones. Bounden is beschikbaar voor iOS en Android telefoons vanaf woensdag 21 mei 2014. Tijdens de Culturele Zondag in Utrecht op 25 mei is er de mogelijkheid in Stadsschouwburg Utrecht zelf de game te spelen.

Dansgame Bounden

Bounden is een dansgame voor twee spelers. Met Bounden maak je elegante twists, of raak in de knoop met een vriend. Bounden heeft een unieke interface die je samen laat bewegen. Je houdt een uiteinde van de smartphone vast, en een vriend de andere. Kantel de telefoon om een virtuele bal terwijl je een pad volgt. Zwaai je armen en draai je lichaam, en voor je het weet, ben je al aan het dansen.

Gameontwikkelaar Game Oven

Bounden is een idee van Adriaan de Jongh, game designer van Game Oven. De gamestudio is gevestigd in Utrecht en bestaat uit een team van vier mensen uit verschillende disciplines. Game Oven is vooral bekend van de succesvolle debuutgame Fingle. Met haar games zoekt Game Oven nieuwe, vreemde en unieke manieren om mensen met elkaar in contact te laten komen. 

Bounden op SPRING en Culturele Zondag

Zondag 18 mei, tijdens SPRING Performing Arts Festival in Utrecht, presenteerde Game Oven de dansgame Bounden. Tijdens de Culturele Zondag op 25 mei is er nogmaals de mogelijkheid om op het podium van de grote zaal in de Stadsschouwburg Utrecht zelf de game Bounden te spelen!

Samenwerking met Het Nationale Ballet

Choreografen van Het Nationale Ballet ontwerpen dansen speciaal voor Bounden, en elke dans wordt begeleid door klassieke muziek die speciaal voor de game wordt gecomponeerd. Het spel bevat in totaal acht dansen, waarvan vier exclusief zijn ontwikkeld door Ernst Meisner. Voor de vier choreografieën van Meisner zijn instructievideo’s gemaakt met dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet. 

In de meest recente making-off video is choreograaf Meisner aan het woord over de creatie van Bounden en game ontwikkelaar Bojan Endrovski van Game Oven over de technische uitdagingen van het spel: