Filmstill uit 'MA'

Dansfilm 'MA' te zien op International Film Festival Rotterdam

Celia Rowlson-Hall studeerde af als danseres, maar maakt nu haar eigen films. In de dansfilm MA danst ze de hoofdrol én voert ze de regie. In deze film gaat Rowlson-Hall op zoek naar de rol van Maria, de moeder van Jezus. Op 28 januari 2016 is MA te zien op het International Film Festival Rotterdam.

Vanaf haar vroege jeugd is Rowlson-Hall al gefascineerd door die ene kleine alinea in de Bijbel; de alinea waarin Maria op de voorgrond treedt. Want in de rest van het geboorteverhaal van Jezus is zij als moeder naar achter geschoven. Maar waarom is Maria zo afwezig? Rowlson-Hall geeft Maria een nieuwe identiteit, in een nieuwe context en setting. Haar verhaal speelt zich af in de woestijn van Zuid-West Amerika. Vanuit haar eigen reizen, fouten en liefde onderzoekt Rowlson-Hall de rol van Maria als vrouw.

Zonder woorden

Dit doet ze zonder woorden. Rowlson-Hall stelt de zintuigen van haar publiek op scherp door haar verhaal te vertellen met beweging. Het IFFR programmeert MA in het kader van hun programma ID: gender.net. Het IFFR vindt plaats van 27 januari tot en met 7 februari 2016 in Rotterdam. Het festival programmeert films van jong filmtalent, onafhankelijke films en vernieuwende en experimentele films.

Meer inspiratie