Dansfilm Body Language vanavond in première

Body Language FilmposterVanavond gaat de langverwachte Nederlandse dansfilm Body Language in première in het Tuschinski in Amsterdam. Vanaf 6 oktober kan iedereen deze film, met onder andere So You Think You Can Dancewinnaar Floris Bosveld, in de bioscoop bekijken.

De film gaat over een aantal danscrews die naar New York gaan voor de wedstrijd Battle on Broadway. Vlak voor de trip horen ze dat hun subsidie ingetrokken wordt en hun reis niet doorgaat. Vijf dansers uit verschillende crews besluiten toch naar New York te gaan. Samen vormen ze een nieuwe danscrew en doen ze hun uiterste best om toch mee te kunnen dansen bij de wedstrijd waar ze eigenlijk voor kwamen. Tegelijkertijd moeten ze zonder geld twee weken in New York zien te overleven.

Body LanguageDe cast van Body Language bestaat uit allemaal bekende dansers. Floris Bosveld, Lorenzo van Velzen Bottazzi, Boris Schreurs en Sigourney Korper zijn allen bekend uit So You Think You Can Dance en Ingrid Jansen kun je nog kennen van het programma Dancing Queen uit 2008. Ruben Solognier speelde in Onderweg naar Morgen en hij werkte bij Lef Rotterdam als choreograaf.

Floris Bosveld vertelde tegen Nu.nl dat hij eigenlijk liever danst, dan acteert. ‘Ik ben er achter gekomen dat ik niet zo’n camerapersoon ben. De camera wil iets van je, terwijl ik denk: je mag best filmen en doen wat je wilt, maar laat mij mezelf zijn.’ Toch was hij blij met alle kansen die hij kreeg nadat hij So You Think You Can Dance had gewonnen. Al kostte deze kansen hem wel zijn diploma.

Lorenzo van Velzen Botazzi zei direct ‘ja’ toen hij benaderd werd voor een rol in Body Language, ook al kon hij eigenlijk niet acteren. ‘Ik heb er direct acteerlessen voor genomen,’ zei hij in de Sp!ts. Hij is dankbaar voor deze kans nadat hij in het eerste seizoen van So You Think You Can Dance gewond raakte en de binnenbanden van zijn knie afscheurden. ‘Experts zeiden dat ik nooit meer zou dansen. Maar dat weigerde ik te geloven.’

Voor meer informatie waar de film te zien is http://www.a-film.nl/bioscoop/Body-Language/bios