Dansfilm Between Entrance and Exit & Midnight Rising

Kijk op zondag 20 oktober naar twee dansfilms in het kader van NTR Dansmaand.Op zondag 20 oktober om 13.00 uur wordt de dansfilm Between Entrance and Exit uitgezonden op Nederland 2. Ook de opnames van de dansvoorstelling Midnight Rising van dansgezelschap Club Guy and Roni worden dan uitgezonden. Dit in kader van de NTR Podium Dansmaand.

Dansfilm Between Entrance and Exit

Dit is de tweede dansfilm van de choreograaf Jiří Kylián en regisseur Boris Paval Conen. Op 30 september ging de film in première tijdens het Nederlands Filmfestival. De surrealistische film gaat over een dwaaltocht van een man en een vrouw in een labyrint van herinneringen, spijt, schuld en verlangen. De film geeft weer hoe ze proberen zin te geven aan de tijd tussen de ingang en uitgang van het labyrint.

 

Dansvoorstelling Midnight Rising

Dansgezelschap Club Guy and Roni deed een verkorte uitvoering van de voorstelling Midnight Rising tijdens de Nederlandse Dansdagen 2013. De voorstelling won tijdens de Nederlandse Dansdagen ‘De Zwaan’, een belangrijke prijs in de Nederlandse danswereld.

Informatie

De uitzending wordt herhaald op maandag 21 oktober om 23.45 uur op Nederland 2.

Voor meer informatie over de NTR Podium Dansmaand kun je kijken op de website van NTR Podium.