Dansfestival Tango La Haya in mei in Den Haag

Dansfestival Tango La Haya vindt plaats op 23, 24 en 25 mei in Den Haag.Op 23, 24 en 25 mei vindt de vierde editie van Tango La Haya plaats, het jaarlijkse tangofestival in Den Haag. Ook dit jaar doen er weer veel dansscholen mee en zijn er diverse dansvoorstellingen met exclusieve salons waarbij bezoekers zelf onder begeleiding van de wereldberoemde tangomaestro Mauricio Castro de Argentijnse tango aangaan.

Dansles van maestro Mauricio Castro

Tijdens drie dagen in de Haagse binnenstad kun je de Argentijnse tango ervaren. Zo treedt op 23 mei de Mexicaanse groep Entretango op in het Korzo theater. Entretango bestaat uit vijf muzikanten die de tango mixen met Mexicaanse muziekstijlen zoals de bolero. Na afloop van het concert kunnen bezoekers zelf ook dansen tijdens de aansluitende salon.

Op 24 en 25 mei vinden tangoworkshops plaats. Tangodocenten dagen deelnemers van verschillende niveaus uit op meeslepende dansonderdelen. Gevorderden krijgen zelfs les van Mauricio Castro. Deze Argentijnse topdocent geldt als een grote naam binnen de tangowereld die de afgelopen 15 jaar al meer dan 20.000 mensen les gaf.

Grote coproductie tangoscholen en ensemble Zárate

Dansfestival Tango La Haya vindt plaats op 23, 24 en 25 mei in Den Haag.Op 24 mei kunnen bezoekers van Tango La Haya genieten van Quatro, een voorstelling waaraan maar liefst zeven tangoscholen deelnemen onder de artistieke leiding van Rinus Sprong, die onder andere bekend is vanwege zijn choreografie voor het tv-programma So You Think You Can Dance.

De voorstelling wordt live begeleid door tangokwintet Zárate, dat in binnen- en buitenland geprezen wordt om diens vernieuwende vertolkingen van arrangementen van Salgán en de prachtige composities van Piazzolla en Pugliese. Naast het schrijven en spelen van nieuw repertoire, richt Zárate zich de afgelopen jaren op de samenwerking met dansers, acteurs en andere musici.

De deelnemende scholen aan Quatro zijn Tango Centro (Den Haag), Tango la Zapada (Utrecht), Tango Works (Rotterdam), TangoTalks (Amsterdam), Alma de Tango (Rotterdam), Libertango (Leiden) en de International School for Tango (Arnhem). Na de voorstelling kunnen bezoekers tot diep in de nacht zelf dansen tijdens de salon.

Kijk voor het workshopschema, prijzen en aanvangstijden op de website van Tango La Haya.