Foto door Nihal Demirci, via Unsplash

Dansers Rome Opera Ballet beschuldigen directrice van respectloos gedrag

De vakbonden die de dansers van het Rome Opera Ballet vertegenwoordigen hebben een brief gestuurd naar de directie van het Rome Opera House. In de brief wordt onder meer het ‘respectloze’ gedrag van de directrice van het gezelschap, Eleonora Abbagnato, besproken.

Ongepaste taal

In de brief wordt een incident beschreven dat 25 juli van dit jaar plaatsvond. Tijdens het repeteren van een uitvoering van Romeo en Julia, zou Abbagnato dreigende taal hebben gebruikt tegen enkele van de leden van het gezelschap. Volgens de brief zou ze scheldwoorden hebben gebruikt, geroepen hebben geen contracten te verlengen en een grof gebaar hebben gemaakt. Daarnaast zou ze ook het theater zelf hebben beledigd.

Onderdrukkende sfeer

De beledigde dansers konden dit gedrag van Abbagnato niet op prijs stellen, waarna zij besloten samen te komen om het te bespreken. In de brief staat verder beschreven hoe de directrice de volgende dag de dansers de schuld gaf van haar ‘uitbarsting’. Ze zou een onderdrukkende sfeer in het gezelschap ervaren. Volgens de dansers is het echter Abbagnato zelf die een dergelijke sfeer veroorzaakt.

Meer klachten

In de brief worden meer klachten over de directrice besproken. Zo zou zij niet constructief zijn en zou haar gedrag niet passen bij iemand in haar positie. Een andere klacht focuste zich op de aanwezigheid van Abbagnato. De directrice zou vaak niet aanwezig zijn in het theater. Deze afwezigheid zal mogelijk ook te maken hebben met het feit dat Abbagnato ook in dienst is bij het Paris Opera Ballet als Étoille (Primaballerina). Naast een richtingsverandering binnen het gezelschap wordt er in de brief van de vakbonden ook gevraagd voor meer mogelijkheden om te dansen.  

Bron:

Foto: