Dansers Nationale Ballet gefotografeerd voor Groninger Museum

Dansers Nationale Ballet gefotografeerd voor Groninger Museum

Speciaal voor het Groninger Museum fotografeerde Erwin Olaf zes dansers van Het Nationale Ballet. De fotoserie kan je vanaf 19 november bewonderen in het museum.

De fotoserie is onderdeel van de tentoonstelling ‘Rodin – Genius at work’. Daarom heeft Olaf zich laten inspireren door het werk van Auguste Rodin. Deze beroemde Franse beeldhouwer leefde van 1840 tot 1917. Rodin was zelf ook al geïnteresseerd in dans. Naast beeldhouwkunstwerken maakte hij ook  geaquarelleerde schetsen van onder andere dansers.

Doorsnede van Het Nationale ballet: van solist tot corps de ballet 

De dansers van Het Nationale Ballet die zijn geportretteerd voor de fotoserie zijn: Remi Wörtmeyer (eerste solist), Nadia Yanowsky (tweede solist), Anatole Babenko (grand sujet), Dario Elia, Clotilde Tran-Phat en Sandra Quintyn (corps de ballet).  

Van de volledige fotoserie die Olaf maakte zijn er negen werken gekocht door het Groninger Museum. Het is voor Olaf niet de eerste keer dat hij samenwerkt met het museum. Al veel van zijn werk is in bezit van de kunstinstelling. Zo had hij in 2003 al een solotentoonstelling genaamd Silver.

Erwin Olaf's fotoserie zelf zien

Naast dat de gelegenheidsexpositie van over Rodin, zijn de werken van Olaf ook in het Groninger Museum Magazine te bewonderen. Daarbij geeft Olaf op vrijdag 28 april 2017 een toelichting op de foto’s tijdens de Groninger Museum Vrijdagavond. En op vrijdag 13 januari 2017 wordt Rachel Beaujean, hoofd artistieke staf van Het Nationale Ballet, geïnterviewd door Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.

Meer inspiratie