Dansers maken zich op voor finale So You Think You Can Dance

So You Think You Can DanceZondagavond om acht uur zit dansminnend Nederland en België klaar voor de finale van So You Think You Can Dance. De kijkers thuis zullen bepalen wie er wint: een van de klassieke danseressen Anna-Alicia en Nina, of een van de hiphoppers Anthony en Meysam.

De vier finalisten dansen allemaal een solo en in verschillende koppels twee keer een duo-optreden. Anna zal met Meysam een rumba dansen en met Anthony een hiphop lyrical. Anthony zal met Nina een tango dansen en Nina danst op haar beurt weer een moderne dans met Meysam. Vervolgens zullen Anna en Nina samen jazz dansen. Meysam en Anthony dansen een hiphop fast.

De eerste danser met de minste stemmen zal na de duo-optredens afvallen, de tweede valt af na de solo's van de overgebleven dansers. Zo blijven er twee dansers over die in de finale battle zullen uitmaken wie So You Think You Can Dance 2011 wint. Deze winnaar krijgt een dansopleiding naar keuze en een bedrag van € 25.000,-.

De veertien eerder afgevallen dansers zijn voor de finale ook weer even terug. Ze dansen een moderne groepschoreografie op het nummer Skinny Love van zangeres Birdy. Zij zal ook als special guest optreden.