Dansers Introdans aan de slag als choreograaf

Dansers Introdans aan de slag als choreograafEen aantal dansers van het Arnhemse gezelschap Introdans krijgt de kans om zelf als maker aan de slag te gaan in het project DANSERSMAKEN2013. Aymeric Aude, Mirko Campigotto, Laurent Drousie, Karin Lambrechtse en Jorge Pérez Martínez zijn de dansers die dit jaar in de rol mogen kruipen van choreograaf. Zij kunnen hier hun choreografische talenten ontdekken en ontplooien  en dragen zelf verantwoordelijkheid voor hun artistieke creaties. Eve Hopkins, artistiek directeur van Generale Oost, begeleidt de vijf choreografen en geeft dramaturgisch advies.  

De choreografieën worden in een combinatieprogramma aan het publiek getoond, uitgevoerd door collega-dansers van Introdans. Het thema van DANSERSMAKEN2013 is Burlesk/clownesk. Dit is afgeleid van het hoofdthema ‘Fetishism in Fashion’ van de Modebiënnale Arnhem (M°BA13), waar de voorstelling onderdeel van is.

DANSERSMAKEN2013 is op 7 en 8 juni te zien in de Schouwburg Arnhem.   

JUNI DANST

In de maand juni staat de schouwburg in het teken van het dansgezelschap. Onder de naam JUNI DANST toont Introdans namelijk nog eens twee programma’s  en worden er in totaal negen voorstellingen gegeven. Naast DANSERSMAKEN2013 is FAUXdeville. Dansboudoir te zien van 19 tot en met 22 juni en het programma END OF SEASON. Wit op 21 en 22 juni. In FAUXdeville, een cabareteske dansvoorstelling van Adriaan Luteijn, ontmoeten de dansers van Introdans bijzondere danspartners. Voor END OF SEASON selecteerde artistiek directeur van Introdans Roel Voorintholt vier balletten in wit: Squares van Hans van Manen, Lux van Laurent Drousie, Bread-peace van David Middendorp en Bench van Jennifer Muller.

Kijk voor meer informatie op de website van Introdans. Direct kaarten bestellen voor één van de voorstellingen kan via de website van de Schouwburg Arnhem. Foto: Campagnebeeld Dansersmaken2013. ©Introdans, Foto: Erwin Olaf.