Danseres Igone de Jongh in video Anouk

Danseres Igone de Jongh in video AnoukTwee danseressen van Het Nationale Ballet zijn te zien in de videoclip bij het nummer Birds van zangeres Anouk. Eerste soliste Igone de Jongh heeft de hoofdrol in de video en grand sujet Erica Horwood is haar tegenspeelster. Igone de Jongh speelt een prima ballerina die voorbijgestreefd wordt door een jong talent, gespeeld door Erica Horwood.

Naast de twee ballerina’s speelt ook actrice Monic Hendrickx (Penoza, De Poolse Bruid) in de videoclip die geregisseerd is door Dana Nechustan. Nechustan regisseerde eerder onder andere de televisieprogramma’s Dunya & Desie en Overspel.

Birds

Anouk is met het nummer Birds dit jaar de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Ze wist afgelopen dinsdag (14 mei) door te dringen tot de finale. Deze vindt vanavond plaats en is vanaf 21.00 uur live te zien op Nederland 1.

Igone de Jongh

De Nederlandse Igone de Jongh is sinds 1997 verbonden aan Het Nationale Ballet en werkte zich uit het corps de ballet op tot eerste solist. De danseres volgde opleidingen aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en The Royal Ballet School in Londen. Ze staat bekend om haar bijzondere vertolkingen in het klassieke balletrepertoire en is de muze van choreograaf Hans van Manen. Ze won in 2002 de Incentive Prijs van Dansersfonds ’79 en in 2003 de Alexandra Radius Prijs. Ook plaatste het tijdschrift Dance Europe haar recentelijk in de internationale dansers-top 100.

Erica Horwood

Erica Horwood is afkomstig uit Canada en werd opgeleid aan de Royal Winnipeg Ballet School en de Nationale Ballet School in Toronto. Ze danst sinds 2007 bij Het Nationale Ballet.

Klik hier om de videoclip van Birds te bekijken.

Foto van Anouk tijdens Festival Mundial 2008 door: Dotblend, verkregen via Wiki Commons.