Danser Sedrig Verwoert winnaar van Eurovision Young Dancers

Foto van EBU. Elena VolotovaDe Nederlandse Sedrig Verwoert heeft op 14 juni 2013 het Eurovision Young Dancers gewonnen. De competitie vond plaats van 7 tot en met 14 juni in het Poolse Gdansk. Hij streed voor deze titel tegen deelnemers van 15 tot en met 21 jaar uit Zweden, Armenië, Tsjechië, Ukraïne, Slovenië, Belarus, Polen, Duitsland en Noorwegen. Op 23 juni 2013 blikt NTR Podium op Nederland 2 om 13.00 uur terug op de ervaringen van Sedrig.

Beste Jonge Danser van Europa

Op 2 juni 2013 won Sedrig Verwoert de voorrondes in het programma Jonge Dansers van NTR Podium. Hiermee werd hij uitgekozen als deelnemer van het Eurovision Young Dansers in Polen. Elke deelnemer moest een solodans en een groepsdans opvoeren. Op 14 juni 2013 benoemde de jury Sedrig als winnaar van de competitie en won hij zevenduizend euro prijzengeld. Hiermee is hij de Beste Jonge Danser van Europa.

Choreografie The 5th Element

In de finale stond Sedrig tegenover de Duitse Felix Berning. Voor de competitie stelde choreograaf Marco Gerris de solodans voor Sedrig samen, genaamd ‘The 5th Element’. De groepsdansen voor de competitie werden samengesteld door Ballet Boyz.

Het Eurovision Young Dancers werd gepresenteerd door Tomasz Kammel. Voor de 13e editie van de competitie bestond de jury uit Krzysztof Pastor, Nadia Espiritu en Cameron McMillan.

Meer informatie over het Eurovision Young Dancers is te vinden op de website.