Dansen voor een spelcomputer

Dance Central 2Dans is populair. Niet alleen op tv is er steeds meer dans te zien, ook gameontwikkelaars spelen op de trend in. Het spel Dance Central 2 dat op 25 oktober moet verschijnen, is zelfs mede ontwikkeld door een professionele choreografe.

Dance Central 2 komt speciaal uit voor de Xbox 360 Kinect en de choreografieën zijn deels bedacht door Frenchy Hernandez, die eerder werkte voor MTV en artiesten als Ashanti en Snoop Dogg. Zij bedacht de choreografie bij de muziek die de producer uitkoos. De manier waarop Hernandez voor de game werkt, is hetzelfde als wanneer ze lesgeeft in dans. Wat uiteindelijk voor de Kinect gedanst wordt, verschilt dan ook niet veel van de oorspronkelijke choreografie.

Dance Central 2 is niet de enige nieuwe dansgame. Afgelopen dinsdag is het spel Just Dance 3 uitgekomen. De eerste delen van deze game waren alleen voor de Nintendo Wii, maar het nieuwe spel is ook te koop voor Playstation Move en Xbox Kinect. Bij Just Dance 3 kan op de Xbox ook zelf een choreografie bedacht worden. Voor de Wii is er een nieuw onderdeel waarbij er met z'n vieren tegelijk gedanst kan worden.

In november verschijnt Dance Dance Revolution: Hottest Party 5. Dit nieuwe deel uit de Dance Dance Revolution-serie werkt niet met één, maar met twee dansmatten. Verder is de game hetzelfde als zijn voorgangers. Op het scherm verschijnen pijlen en de danser moet deze reeksen zo goed mogelijk na dansen. De twee dansmatten vormen hierbij een extra moeilijkheid, al kan er ook nog met één dansmat gedanst worden.