Dansen tijdens de lunchpauze

 Bryan Sereny via Flickr.Een hele dag binnen op kantoor zitten of colleges volgen kan erg saai zijn. Vooral zittend achter de computer tijdens de lunchpauze of in een muffe kantine met droge broodjes kaas. Die tijden zijn nu voorbij. Een nieuwe trend waar we eerder dit jaar al iets over berichtten komt vanuit Stockholm (Zweden) nu onze kant op waaien. De trend heet Lunch Beat. Hierbij kun je tijdens je lunchpauze gedurende een uur de sleur van de dag eruit dansen in een discotheek met DJ’s, dansers en natuurlijk een goede lunch. Niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens verantwoord.

Lunch Beat

In 2010 kwamen Zweedse werknemers van een bedrijf op het idee om in de lunchpauze in de parkeergarage van hun bedrijf een uur te gaan dansen en feesten. Dit groeide uit tot Lunch Beat, wat in juni 2010 voor het eerst georganiseerd werd in Zweden als maandelijks non-profit dansevent. Inmiddels trekt het wereldwijd honderden bezoekers in de landen waar het georganiseerd wordt. Na België is nu ook Nederland aan de beurt. Vorige maand is in Breda de eerste Lunch Beat succesvol georganiseerd in samenwerking met onder andere het Rode Kruis.

Tijdens Lunch Beat kunnen bezoekers genieten van opzwepende muziek, zoals house, wat verzorgd wordt door verschillende DJ’s. Er is naast al het dansen genoeg mogelijkheid om goed te lunchen en zo helemaal opgeladen terug naar kantoor te gaan. De Zweedse organisator van Lunch Beat, Daniel Odelstad, legt uit waarom het concept wereldwijd zo goed aanslaat: “De sfeer is anders dan in de discotheek omdat er geen alcohol wordt geschonken, het midden op de dag plaatsvindt en het maar een uur duurt”.

Er zijn echter wel regels verbonden aan het bezoeken van Lunch Beat, namelijk als je voor de eerste keer deelneemt aan Lunch Beat, dan moet je dansen. Maar ook de tweede, derde en vierde keer moet je dansen. Als je te moe bent om te dansen, moet je de ruimte verlaten. Ook is het verboden over werk te praten. Iedereen die tijdens Lunch Beat aanwezig is, is je danspartner. Er is gratis water voor iedereen. Drugs en alcohol zijn verboden en iedereen mag een Lunch Beat opzetten, zolang het publiekelijk wordt aangekondigd, tijdens de lunchpauze is en op non-profit basis wordt georganiseerd.

Zie hieronder een impressie van Lunch Beat in Stockholm:

Beeld: Bryan Sereny via Flickr.