Dansen tegen klimaatverandering

Dansers Kiribati. Foto Judy Mitoma Waterisrising.comMet de dansvoorstelling Water is Rising vragen dansers van enkele eilanden in de Grote Oceaan aandacht voor klimaatverandering. Door de stijgende zeespiegel als gevolg van klimaatverandering, verdwijnen de eilanden langzaam in zee.

36 Dansers van de eilanden Kiribati, Tokelau en Tuvalu proberen door middel van traditionele dans en muziek het publiek bewust te maken van onze invloed op het klimaat en onze aarde. Tuvalu is het eerste land op aarde dat als gevolg van de zeespiegelstijging zal verdwijnen, het eiland ligt namelijk maar een à twee meter boven zeeniveau. Momenteel stijgt de zeespiegel daar met 5,7 mm per jaar. De verwachting is dat Tuvalu deze eeuw nog onder water verdwijnt.

Met Water is Rising trad de groep dansers zondag op in New York in het Skirball Center for the Performing Arts. Tot 20 november gaan de dansers nog met hun voorstelling naar andere plaatsen langs de Amerikaanse kust. In het natuurhistorisch museum van het Smithsonian in Washington presenteerden de dansers een deel van hun voorstelling.