Dansen op folkmuziek tijdens Celtic & Balfolk Night

Concertgebouw De Doelen in Rotterdam brengt op zaterdag 8 februari voor de tweede keer een variatie aan folkmuziek naar Nederland. Met dansworkshops en live muziek is er voor zowel de luisteraar als danser een geschikt muziekprogramma samengesteld.

Celtic & Balfolk Night biedt een avondvullend concertprogramma en een complete balfolk avond met folkmuziek uit Schotland, Ierland, Frankrijk, België en Nederland. Op zaterdag 8 februari, van 16:00 tot 00:00 uur, valt er in diverse zalen van De Doelen in Rotterdam te genieten van live folkmuziek. Ook zijn er dansworkshops te volgen van Balfolk en Ierse Céilidh.

Muziekprogramma Celtic & Balfolk Night

Tegenwoordig wordt folkmuziek opnieuw in de spotlight gezet. Door volksmuziek te combineren met oude West-Europese dansen en traditionele klanken vindt de muziekstijl een steeds groter publiek en steeds meer vertolkers. Tijdens de tweede editie van de Celtic & Balfolk Night zullen onder andere de Schotse folkzangeres Julie Fowlis, accordeonkampioen Gary Sutherland en de Ierse groep Celtic Spree de variatie van de Europese tradities weerspiegelen.

Informatie

Tickets zijn te koop via de website van De Doelen in Rotterdam. Daar staat ook het tijdschema van de middag en avond.