Dansen in Zuid-Amerika in Theater aan de Parade

Dansen in Zuid-Amerika in Theater aan de Parade‘Dansen In’, Theater aan de Parade en Heineken presenteren op vrijdag 12 april het evenement Dansen in Zuid-Amerika. Dit is een vervolg op Dansen in Den Bosch dat afgelopen december plaatsvond. Tijdens Dansen in Zuid-Amerika maak je een muzikale dansreis door Zuid-Amerika. Je gaat van Brazilië naar Suriname en van Cuba naar de Dominicaanse Republiek. De Latijns-Amerikaanse dansen die je kunt ervaren hebben ieder hun eigen variaties, stijlen en beleving.

Workshops

Het is ook mogelijk om de dansen zelf onder de knie te krijgen in diverse workshops. Zo kun je bijvoorbeeld de Samba en Axé leren in de workshop Braziliaans dansen van dansschool Fruta Exotica. Verder verzorgt dansschool Salsa Volcanica de workshop ‘Bachata Especial’. De dans Bachata komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. Toch liever alleen kijken naar dans? Dat kan, want beide dansscholen geven ook demonstraties.

Dansdemonstratie Lorna van Dijk

Net als bij de eerste editie van Dansen in geeft Lorna van Dijk een demonstratie samen met haar cursisten. Lorna van Dijk danste jarenlang latin op internationaal top- en wedstrijdniveau. Ze is bij het grote publiek vooral bekend van het tv-programma Strictly come dancing waarin zij veel succes behaalde met haar performances.

The Caribbean Boys en DJ del Vibe

De muziek komt deze avond van The Caribbean Boys en DJ del Vibe. De band The Caribbean Boys, bestaande uit vijf mannen en één dame, spelen deze avond zowel bekende als minder bekende Latijns-Amerikaanse nummers. DJ del Vibe brengt opzwepende latin beats.

Meer informatie is te vinden op www.dansen-in.nl of www.danscode.nl. Kaarten bestellen kan via de website van Theater aan de Parade.

Dansen in Zuid-Amerika is onderdeel van het Dans!code festival dat van 10 tot en met 14 april plaatsvindt in Den Bosch. Het festival is een initiatief van Theater aan de Parade, de Verkadefabriek en Theaterfestival Boulevard.