Danscursussen en -voorstellingen tijdens het Festival Oude Muziek

Wilde u altijd al meer weten over de geheimen van barokdans?
Tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2015, England, my England  leidt Rachel Farr u binnen in deze wondere wereld van muziek en beweging, elke dag met een andere Engelse dans uit bekende bundels zoals The English Dancing Master.

Op maandag 31 augustus gaat u de vloer op om de Elizabethaanse Pavane en Galliarde op muziek van Dowland en tijdgenoten te dansen, dinsdag 1 september danst u uit de collectie The Hole in the Wall op muziek van Purcell en woensdag 2 september leert u de Menuet & Jig dansen op Mr. Holt’s Menuet & Jig.

Naast de workshop barokdans presenteert het Franse dansensemble Les Corps Éloquents op dinsdag 2 en woensdag 3 september dansen van de Parijse choreograaf Anthony L’Abbé, die in 1698 in Londen met groot succes optrad voor de Engelse koning, op muziek van Jean-Baptiste Lully. Deze choreografieën komen uit de Montagu-muziekcollecie van Boughton House, een kasteeldomein ten noordoosten van London in beheer van de hertog van Buccleuch en Queensberry. De Montagu-collectie werd grotendeels samengesteld in de achttiende eeuw en biedt inzicht in het privévermaak van de familie Montagu en in de Londense theater- en concertwereld.

Met England, my England als thema gaat de 34e editie van het Festival Oude Muziek Utrecht op zoek naar de Engelse ziel. Van 28 augustus tot en met 6 september staan meer dan 200 concerten, workshops en masterclasses op het festivalprogramma. Artist in residence is het Frans-Belgische ensemble Vox Luminis onder leiding van Lionel Meunier, die naast vier concerten ook de muzikale invulling van de Eventalks verzorgt, de seculiere versie van de traditionele Engelse evensong.

Kaarten en meer informatie: www.oudemuziek.nl