Dans!code festival in ’s-Hertogenbosch

Dans!code festival in ’s-HertogenboschVan 10 tot en met 14 april verandert het centrum van ’s-Hertogenbosch in één groot podium. In deze periode vindt het Dans!code festival plaats met (inter)nationale dansvoorstellingen, workshops, films, lezingen en een Zuid-Amerikaans dansfeest. Dans!code is een gezamenlijk initiatief van de Verkadefabriek, Theater aan de Parade en Theaterfestival Boulevard om dans in ’s-Hertogenbosch een extra impuls te geven.

Op het festival zijn voorstellingen te zien van onder meer Wim Vandekeybus, Conny Janssen Danst, Nederlands Dans Theater 2 en Pia Meuthen. Naast voorstellingen zijn er diverse andere activiteiten. Zo is er op vrijdag 12 april een zinderend latin dansfeest en op zaterdag 13 april geeft danswetenschapper en -docent Martin Bijkerk een bijzondere dansworkshop. Hierin behandelt hij vierhonderd jaar dansgeschiedenis door middel van een choreografie. Van statige hofpassen tot klassiek ballet en van moderne dans tot streetdance, het komt allemaal aan bod! Verder vertoont Cinedans op alle festivaldagen korte dansfilms in de Verkadefabriek.

Kijk voor het complete festivalprogramma op www.danscode.nl. Het definitieve filmprogramma verschijnt te zijner tijd op de website van de Verkadefabriek.

Foto: Johan Bakker, verkregen via Wiki Commons