Dansbattles trekken internationale danstop naar Amsterdam

Het eerste weekend van februari staat Paradiso in het teken van twee grote internationale dans battles: House Dance Forever en Juste Debout. Beide zijn een begrip onder dansers en waarvoor de internationale top naar Amsterdam komt. Voor dansliefhebbers bestaat de mogelijkheid om een kijkje te krijgen in de underground danscultuur.

House Dance Forever

Op 2 februari vindt House Dance Forever plaats in Amsterdam.House Dance Forever vindt plaats op zaterdag 2 februari, inmiddels voor de derde keer in onze hoofdstad. De gerenommeerde dansbattle trekt elke jaar honderden dansers uit het buitenland die de titel op hun naam willen schrijven. En niet zonder reden, want House Dance Forever onderscheidt zich met één opmerkelijk aspect: in de laatste rondes dansen de finalisten tegen de juryleden.De finales leveren momenten op die ongeëvenaard zijn in de danscultuur, vooral omdat een jurylid niet altijd de beste danser is. Een hoog niveau staat dus garant. De juryleden van dit jaar zijn grote internationale namen: Ejoe Wilson en Orb uit de VS en Kapela uit Frankrijk. Zij geven op 31 januari 2013 workshops House Dance in de Theaterschool in Amsterdam. Lees daarover meer in onze dansagenda.

Juste Debout

Op 2 februari vindt House Dance Forever plaats in Amsterdam.De dansbattles worden op 3 februari op de voet gevolgd door de internationale danscompetitie Juste Debout. Het gaat hier om voorrondes die in zestien landen worden georganiseerd, met één grote finale in Parijs. Juste Debout betekent ‘gewoon staan’ en kenmerkt zich met zes ‘staande’ urban dansvormen die tevens de categorieën vormen: popping, locking, house, hiphop new style, top rock en de nieuwe experimental.De juryleden van Juste Debout zijn ook niet de minsten: Bruce Blanchard uit België, Hit Master Fish uit de VS, Locking Woon uit Korea en Mamson uit Frankrijk. Zij geven op dinsdag 5 februari workshops in de Theaterschool in Amsterdam. Lees daarover hier meer. De winnaars van de Juste Debout voorronde in Amsterdam stromen door naar de finale op 10 maart in Parijs. Aanmelden voor de battles en workshops kan via de website van Summer Dance Forever. Hier kun je ook video’s van eerdere edities bekijken. Publiekskaarten zijn te koop via de website van Paradiso.