Dans Publieksprijs voor Pascal Schut van Introdans

Pascal SchutDanser Pascal Schut van Introdans heeft de Dans Publieksprijs gewonnen in de categorie Danser 2013 (gezelschappen). Hij kreeg de meeste stemmen van het publiek, dat de afgelopen twee weken kon kiezen uit tien genomineerden in deze categorie.

De Dans Publieksprijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De award is gesigneerd door choreografen Hans van Manen en Jirí Kylián. In totaal zijn er dansprijzen verdeeld over zeven categorieën, die op vrijdag 14 februari worden uitgereikt in het Haagse Theater aan het Spui. Danser Pascal Schut van Introdans mag zijn dansprijs dan ophalen na afloop van dansvoorstelling Rotunda van de New Zealand Dance Company tijdens het Holland Dance Festival.

Pascal Schut

Pascal is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is sinds augustus 2012 gecontracteerd bij Introdans. Op 7 februari dit jaar ging de voorstelling RUSSISCH RUMOER in première, waarin hij rollen vertolkt in Le Sacre du Printemps van Nils Christe, L’Après-midi d’un faune van Thierry Malandain en Firebird Suite van Stijn Celis. Pascal won in 2012 de Aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds '79.

Winnaars

Naast Schut zijn er meerdere dansers die ook hun prijs mogen ophalen op vrijdag 14 februari. Zo mag danser Davide Cocchiara zijn award voor Danser 2013 (productie) ophalen voor zijn dansvoorstelling The Red Piece. Ook choreografen Conny Jansen Danst (How Long is Now) en Isabelle Beernaert (Red, Yellow & Blue) zijn in de prijzen gevallen. De Oeuvreprijs gaat naar Conny Janssen voor haar invloed op de Nederlandse dans en de danspers koos Le Chat Noir van Scapino Ballet Rotterdam als beste voorstelling van 2013. Truus Bronkhorst krijgt mede vanwege haar dubbele nominatie een eervolle vermelding van het danspubliek.

Meer inspiratie