Flyer Dans op School

Dans op school zeer populair

Al jarenlang is choreografe Lonneke van Leth met haar dansers een graag geziene gast in het primair en voortgezet onderwijs. Momenteel is er een groei te zien in de belangstelling vanuit de scholen, zowel in Den Haag als in het hele land. In het lopende schooljaar zijn er nu al zo’n 70 voorstellingen door scholen geboekt.

Variatie

Lonneke van Leth bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie. Met als doel het culturele erfgoed onder de aandacht te brengen en te laten zien dat door verhalen te vertellen dans ook begrijpelijk kan zijn. Mooie voorbeelden hiervan zijn De Vuurvogel, Coppélia en Sylphide’s Belofte. Vaak bevatten de jeugdvoorstellingen veel humor.

Maar ook maatschappelijke problemen komen aan bod, zoals onder andere in het stuk De Loverboy en het meisje en Afval? Ben je mal. Een hele populaire voorstelling van Van Leth is The Match, welke inmiddels al meer dan 200 keer aan scholen is vertoond.

Workshops vult dansvoorstelling aan

Voor scholen is het mogelijk om een aanvullende workshop te boeken voorafgaand of na de dansvoorstellingen. De thematiek uit de voorstelling wordt gebruikt om zaken bespreekbaar en inzichtelijk te maken. Ze zorgen ook voor een intensief contact met de dansers waardoor de impact van de voorstelling groter wordt.

Kunstenaar in de Klas

Van Leth geeft regelmatig lessen Kunstenaar in de Klas in het Haagse primair onderwijs. Doel van deze lessen is de leerlingen kennis te laten maken met het beroep danser. Scholen geven aan dat deze lessen een waardevolle aanvulling zijn op voorstellingen en de activiteiten binnen Cultuureducatie op zijn Haags.

Leerlijn Dans

Lonneke van Leth biedt een complete leerlijn Dans waarbij de inhoudelijke wensen met de school worden afgestemd. Het programma is verdeeld over alle leerjaren en niveaus binnen de school. De leerlingen krijgen de ruimte om hun werk te presenteren, op elkaar te reflecteren en te analyseren, zodat zij een gefaseerd leerproces doormaken. 

Voor scholen in Den Haag kan je  contact opnemen via zakelijk@lonnekevanleth.nl. Ook voor aanvullende workshops en de leerlijn Dans. Buiten Den Haag worden onze voorstellingen verkocht via Impresariaat Uit de Kunst.

Zie www.lonnekevanleth.nl voor meer informatie.

Meer inspiratie