Dans met het Nederlands Dans Theater

Dans met het Nederlands Dans Theater. Foto Rahi Rezvani.Danslessen volgen, repeteren, optreden, lesgeven, werken, het leven van een dansstudent of professionele danser kan ontzettend druk zijn. Des te belangrijker om workshops te volgen die je inspireren en prikkelen. Dat kan bij het Nederlands Dans Theater (NDT). Zij organiseren onder de naam Move In Open Studio onder andere op 22 december een bijzondere workshop. Hierin kun je in twee uur kennis maken met het repertoire en de werkwijze bij NDT. De voorstelling van de avond is het uitgangspunt van de workshop. 

Open Studio

Als danser op de dansacademie of als professional kan het soms lastig zijn uitgedaagd of in shape te blijven. Danslessen en workshops kunnen bovendien erg duur zijn. Het Open Studio programma is echter toegankelijk voor een lage prijs, namelijk voor €15,- of €10,- op vertoon van een kaartbewijs voor de voorstelling van de avond. Tijdens de twee uur durende workshop krijg je de kans je danstalent verder te ontwikkelen met één van de NDT dansers en werk je met het repertoire van wereldberoemde choreografen. Het repertoire dat het uitgangspunt is van de workshop is diezelfde avond nog te zien in het Lucent Danstheater.

Op zaterdag 9 maart kun je je kennis en talent nóg verder verdiepen tijdens de NDT Masterclass. Deze bijzondere middag bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel leer je repertoire van het NDT van één van de dansers van het gezelschap en in het tweede deel krijg je een compositieworkshop. Het is ook mogelijk een Open Studio workshop of Masterclass cadeau te geven.

Voor meer informatie, bekijk hier de website.Beeld: Rahi Rezvani voor NDT.