Dans met de sterren van Streetdance 2

Streetdance 2 posterWil jij zo kunnen dansen als de sterren in de 3D dansfilm Streetdance 2? Grijp dan nu je kans. De Nederlandse breakdancer Niek Traa geeft namelijk samen met de Franse hiphop-lady Dey Dey op 15 mei een workshop in Dance Centre Build Ya Skils in Mijdrecht. Streetdance 2 komt 26 mei uit en gaat over twee jongens die de wereld over reizen om de beste dansers voor hun dansgroep te vinden.

Niek Traa speelt The Legend, een arrogante bboy die niets moet hebben van de vrouwelijke hoofdrolspeelster, gespeeld door Sofia Boutella. Boutella, voormalig achtergronddanseres van Madonna is in de film een latin danseres. Traa wordt gezien als een van de beste Nederlandse breakdancers en is bekend om zijn power moves.

De workshop op 15 mei geeft Niek Traa samen met popping kampioen Dey Dey. De Franse hiphopster speelt in Streetdance 2 Yo-Yo, een van de vele aparte dansers die aan het dansteam wordt toegevoegd. Dey Dey is een enorme bekendheid in de popping scene (hiphop dansstijl die bekent staat om de mechanische en onnatuurlijke bewegingen). De Franse danseres is bijvoorbeeld de enige vrouw ooit die de Europese Kampioenschappen Popping heeft gewonnen. Ze werd ook 1ste op Just Debout, het grootste hiphop evenement die Europa kent.

Hiphop dansschool Build Ya Skilz komt ook met een speciale actie. Je kan niet alleen meedoen aan workshops van de twee Streetdance sterren, maar je kan ze ook zien schitteren in de film zelf. Iedereen die zich hier inschrijft kan de 3D dansfilm bijna een week eerder zien voordat die uitkomt in de bioscoop.