Dans in een opblaasbaar theater tijdens Dansdagen

Opblaasbaar theater. Foto Danshuis Station ZuidOp 7, 8 en 9 oktober zal Maastricht weer helemaal in het teken staan van dans tijdens de veertiende editie van de Nederlandse Dansdagen. Nieuw dit jaar is het Mobiele Danshuis, een opblaasbaar theater op het Vrijthof.

Behalve het opblaasbare theater is er tijdens de Nederlandse Dansdagen meer dans in openbare ruimtes te vinden. In de Bijenkorf Maastricht is 6 oktober het duet Koffie Verkeerd van de Limburgse choreograaf Joost Vrouenraets te zien. In etalages van de Brusselsestraat en de Grote Gracht zijn videokunstwerken te zien waarin dans een centrale rol speelt.

GAP. LeineRoebana

De Maastrichtse theaters brengen tijdens het festival een programma dat uiteenloopt van urban tot klassiek ballet. Op vrijdag zijn LeineRoebana en Emio Greco|PC tezien in het Theater aan het Vrijthof. Ook gezelschappen als Meekers en Conny Janssen Danst zijn respectievelijk zaterdag en zondag op het festival te vinden. Bijzonder is ook de woordloze voorstelling Hondsdagen van het Ro Theater op zondag.

Vrijdagavond is het Gala van de Nederlandse Dans in het Theater aan het Vrijthof met Het Nationale Ballet, Scapino Ballet en Danshuis Station Zuid. Tijdens dit gala worden ook de Zwanen uitgereikt, de ‘Oscars van de Nederlandse Dans’. Voor de meest indrukwekkende dansprestatie en de meest indrukwekkende dansproductie zijn er prijzen.

Het volledige programma van de Dansdagen is te bekijken op de website.