Dans- en theatertalent gezocht voor Theatraal am Waal

Festival Theatraal am Waal (TAW) is een dans- en theaterfestival dat jaarlijks plaatsvindt op een tiental locaties zoals in het Valkhofmuseum en St. Nicolaaskapel in het Valkhofpark, in het ruim van schepen als De Orca en De Zeester in de Waalhaven, in winkelpanden en kelders van de oude Benedenstad van Nijmegen.

De derde editie van Theatraal am Waal vindt plaats op zondag 13 april 2014 van 13.00 tot 18.00 uur.

TAW biedt ambitieuze makers een podium om een voorstelling te ontwikkelen en zich gezamenlijk te presenteren aan publiek. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld een route te volgen en zij kunnen zodoende op één middag op de verschillende locaties een aantal korte voorstellingen bijwonen.

Theatraal am Waal zoekt makers, inschrijven tot 1 januari 2014!

TAW is op zoek naar aanstormend theater- en danstalent met lef en ambitie. Je ontwikkelt speciaal voor het festival een voorstelling van 15 tot 30 minuten. Deze kan gebaseerd zijn op bestaand werk, dan wel specifiek worden gemaakt op de locatie. Makers moeten de uitdaging aan durven gaan om voor een specifieke ruimte een voorstelling te ontwikkelen. De locatie dient daarbij als inspiratiebron van de voorstelling.

Heb je interesse om deel te nemen aan TAW 2014? Schrijf je dan in vóór 1 januari 2014 via www.theatraalamwaal.nl en download het Inschrijfformulier. Stuur daarbij mee het concept van je voorstelling, C.V. en eventueel beeldmateriaal.

Kweekvijver

Theatraal AM Waal is een productie van Stichting Festival De Oversteek. TAW heeft de ambitie een kweekvijver te zijn voor beginnende makers en aanstormend talent. Het festival heeft tevens de springplankfunctie om talentvolle makers door te laten stromen naar andere festivals en podia. TAW is een initiatief van Stichting Festival De Oversteek en is opgezet om Festival De Oversteek te voeden met dans- en theaterproducties.