Dans en muziek in Theater Maitland

Dancing Lane. Foto door Gert Bij.Theater Maitland in Driebergen zal op zondag 10 november voor het eerst zijn deuren openen voor publiek met een sfeervolle muziek- en dansvoorstelling door jonge professionele dansers en musici. Onder de titel Dancing Lane staan diverse korte choreografieën op muziek van o.a. Camille Saint-Saëns, Leos Janáček en Philip Glass op het programma. Eén van de stukken zal een wereldpremière zijn op muziek van Robert Schumann.

De choreografieën zijn van Thom Stuart en Rinus Sprong van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don't Dance Division (DeDDDD). Beiden deden mee aan The Ultimate Dance Battle op RTL 5, als choreografen ‘ballet’ en bereikten allebei met hun teams de finale.

Deze voorstelling is tot stand gekomen ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van Opleidings- en kennisinstituut de Baak. De Baak werkt regelmatig samen met DeDDDD. De dansers zijn van De Dutch Junior Dance Division, een talentontwikkelingstraject voor jonge professionele dansers die gecoacht worden door DeDDDD.

Muzikale begeleiding: Aristo Kwartet en Luke Welsh (piano).

De Baak is dé plek voor leiders, ondernemers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie, kennis en inzicht. Een van de drie trainingslocaties is Landgoed de Horst te Driebergen. Hier staat het in 2012 geopende theater Maitland. De bedoeling is dat het theater meer en meer een  podium wordt voor jong aanstormend talent op allerlei gebieden.

Speeldata

Het Maitland theater.Zondag 10 november aanvang 14.00 uur en 17.00 uur (twee matinees).

Locatie

Theater Maitland (Landgoed de Horst) Onderdeel van Opleidings- en kennisinstituut de Baak
De Horst 1, 3971 KR Driebergen

Kaartjes reserveren kan via de website van De Baak.