Dans en circus tijdens festival Helemaal Melkweg

Alexander van Turnhout op Helemaal MelkwegTijdens het festival Helemaal Melkweg kun je van een mix van dans en circus genieten in de Melkweg in Amsterdam. Ook op theatergebied staat er genoeg op het programma. Zo kun je tijdens het festival op vrijdag 4 april kijken naar twee bijzondere circusacts en laat de talentvolle choreografe Ingrid Berger Myhre haar danssolo Current zien. 

Current van Ingrid Berger Myhre

De dansvoorstelling Current van Ingrid Berger Myhre is een solo die de leegte weergeeft tussen het actuele (dat wat er gebeurt) en het potentiële (dat wat nog niet gebeurd is). De voorstelling legt de complexiteit van live performance bloot. 

Don't Run Away, John van Alexander Turnhout

In de circusact Don't Run Away, John gaat Alexander van Turnhout een eigenzinnige zoektocht aan met zijn enkel rad. Speciaal voor deze voorstelling werkt hij samen met cellist Harald Austo. 

Bruit de Couloir van Clément Dazin

Met Bruit de Couloir schept Clément Dazin verwarring bij het publiek door hun perceptie van tijd te beïnvloeden met slow-motion, repetitieve of juist zeer snelle bewegingen. Het stuk is geïnspireerd op het fenomeen BDE, de bijna-doodervaring. De solo heeft echter niks te maken met de dood, maar gaat juist over het leven. 

Bekijk hier het complete programma van Helemaal Melkweg.