Anne Frank: Words from the Shadows

Dans en Anne Frank: een bijzondere combinatie

Het is misschien niet een combinatie die je snel zou verwachten, maar in de dansvoorstelling Anne Frank: Words from the Shadows wordt er op bijzondere wijze stilgestaan bij 75 jaar bevrijding waarbij thema’s uit de oorlog worden vertaald in dans. Het veelgeprezen duo Walter Matteini en Ina Broeckx hebben met hun voorstelling internationaal succes. Op vrijdag 13 maart is de voorstelling te zien in Almere. Met hun gezelschap ‘imPerfect Dancers Company’ brengen ze een inspirerende ode aan het leven van Anne. Een bekend verhaal, maar op geheel nieuwe wijze vertelt. Het is er eentje om niet te missen.

Het dagboek van Anne

De vader van Anne, Otto, is de enige van de familie Frank die de oorlog heeft overleefd. Na de bevrijding van Auschwitz keerde hij terug naar het achterhuis. Hier kreeg hij van verzetsstrijder Miep Gies het dagboek van zijn dochter. Tijdens het lezen ontdekte hij kanten van haar persoonlijkheid die hij niet kende. Met haar dagboek herleefde hij de tijd van onderduiking en de tragische gebeurtenissen die volgden. 

 Words from the Shadows

Anne inspireert en beweegt mensen

Als jong meisje had Anne had haar hele leven nog voor zich. Ze heeft het alleen niet kunnen leven. Tijdens de oorlog belandde ze namelijk in een concentratiekamp in Auschwitz, waar ze uiteindelijk op vijftienjarige leeftijd overleed. In haar dagboek beschreef ze haar dromen en gedachtes. Tot op de dag van vandaag inspireren en bewegen haar woorden mensen, oud en jong, van over de hele wereld. Anne Frank: Words from the Shadows is een ode in bewegingen. Een dansend eerbetoon aan het leven, de kracht van dit bijzondere meisje en haar ontroerende verhaal. 

 Words from the Shadows

Voor het eerst in Nederland

Samen met de imPerfect Dancers hebben artistiek leiders Matteini en Broeckx een belangrijke impact op de huidige dansscene. Energiek, emotioneel, ontvankelijk en gemotiveerd zijn woorden die passen bij deze groep. Hun choreografische taal is intens fysiek en atletisch. De menselijke ziel wordt in alle facetten verkent. Anne Frank: Words from the Shadows is een voorstelling over het verhaal van Anne op een nog niet eerder vertoonde manier. Een unieke dansvoorstelling die raakt. 

 Words from the Shadows

Meer inspiratie