Dans ‘out of the box’ tijdens Free Spirit – Een Experimental Battle!

Van 2 t/m 4 oktober vinden de Nederlandse Dansdagen weer plaats in Maastricht, waarbij de gehele danswereld traditiegetrouw samenkomt om Nederlandse dans te vieren. Dit jaar is de afsluiter van het festival wel héél bijzonder: Free Spirit – The Experimental Battle is de 2.0 versie van de traditionele urban dance battle. Een unieke dansstrijd waarbij dansers van verschillende stijlen tegen elkaar battlen in een compleet onconventionele setting en opzet. Het is dans ‘out of the box’!

De Battle
Anders dan bij andere battles, gaat het bij Free Spirit – Een Experimental Battle niet alleen om de overtuigende skills en het danstalent van de deelnemers, maar ook om hun mogelijkheid te improviseren, hun eigen dans-identiteit, creativiteit en free spirit te tonen, en dat alles met professionele dansers uit de urban én moderne danswereld (o.a van Scapino Ballet en Introdans) als opponenten in de finale. Een uitgelezen kans voor ambitieuze en open minded dansers die toe zijn aan een next level uitdaging.

NTR & de hoofdprijs
Niemand minder dan John Agesilas neemt de presentatie op zich en sleept de deelnemers op 4 oktober door 3 onconventionele voorrondes heen. Hierbij worden ze beoordeeld door een professionele dansjury, waarna de 6 overgebleven finalisten oog in oog komen te staan met toppers uit de Nederlandse dansscene. De finale wordt gefilmd door de NTR en is zo ook een goede manier om meer bekendheid te krijgen als deelnemer. De uiteindelijke winnaar gaat er niet alleen vandoor met de titel Free Spirit, maar wint ook een retourticket naar St. Petersburg om daar te jureren bij de internationale Experimental Battle.

Inschrijven?
Momenteel is inschrijven voor de voorronde Free Spirit - Een Experimental Battle nog mogelijk en kunnen wij alle hulp gebruiken om dit bij dansend Nederland onder de aandacht te brengen! Inschrijven voor de voorrondes kan hier. Het delen van dit evenement onder dansers en social media kanalen zou hierbij erg gewaardeerd worden.

Kort samengevat
Wat: Free Spirit – Een Experimental Battle  
Voor wie: ervaren dansers met een open mind
Hoofdprijs: Retourticket St, Petersburg voor jureren internationale battle
Waar: Muziekgieterij Maastricht             
Wanneer: 4 oktober 2015
Tijd voorrondes: vanaf 13:00 uur 
Tijd finale: 17:00 - 18:30 uur 
Kosten deelname of toegangskaarten: € 10,- 
Inschrijven voor de voorrondes kan hier.
Toegangskaarten kopen kan hier.
Het aantal plekken voor zowel publiek als deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij!

De Free Spirit – Een Experimental Battle is een samenwerking tussen de Nederlandse Dansdagen en Open Your Mind.

Meer inspiratie